BALTIK ÜLKELERİ VE İSKANDİNAVYA TURU 10 GECE 11 GÜN Tur Programı

TÜM EKSTRA TURLAR DAHİL

İSKANDİNAVYA ve BALTIK ÜLKELERİ TURU

 

İSVEÇ - NORVEÇ - FİNLANDİYA - DANİMARKA - ESTONYA - LETONYA - LİTVANYA - POLONYA

VİYANA - KRAKOW(1)-VARŞOVA(2)-VİLNUS(1)-RİGA(1)-TALLİN (1)

HELSİNKİ-FERİBOT(1)-STOCKHOLM-OSLO(2)-MALMÖ(1)-KOPENHAG- HANNOVER

10 GECE 11 GÜN

29 Temmuz – 8 Ağustos

Kalkış Yerleri: Bursa ve İstanbul Hareketli
PROGRAM
1 Gün: BURSA - İSTANBUL - VİYANA - KRAKOW

Bursa’dan saat 03:00’de hareket ediyoruz. İSTANBUL kalkış için saat 09:40’da VİYANA’ya varış. Gerekli gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra Havalimanında bizi bekleyen tur otobüsü ile KATOWİCE otoyolu üzerinden saat 16:00'de POLONYA'nın en güzel kenti KRAKOW'a varış. Otelimize yerleşme. Arzu eden misafirlerimizle birlikte Ekstra (Erken Rezervasyonda Ücretsizdir) tur olarak düzenlenecek olan AUSCHWİTZ BİRKENAU turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ardından KRAKOW'a dönüş. Geceleme otelimizde.  ( KRAKOW  - NOVOTEL KRAKOW CİTY WEST 



2 Gün: KRAKOW - VARŞOVA

Sabah kahvaltısından sonra saat 08:30'da KRAKOW şehir turu için otelimizden ayrılış. POLONYA’nın tarihin en iyi korunmuş bu kentinde, ünlü astronomi bilgini COPERNİK’in de eğitim gördüğü ÜNİVERSİTE BİNASI – Dünya’nın ünlü politikacı ve sanatçılarının mutlaka ziyaret ettiği PAZAR YERİ – Krakow’un kalbi RYNEK MEYDANI – Bir Türk saldırısı sonucu okla vurulan borazancının anısına yapılan, eski PAPA’nın da görev yaptığı ST. MARİATSKİ KİLİSESİ – II.Viyana kuşatması sırasında bırakılan Kara Mustafa Paşa’nın çadırının sergilendiği WAWEL SARAYI ve ESKİ ŞEHİR BÖLGESİ görülecek yerler arasında. Ardından serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. Saat 14:00 de KRAKOW'dan ayrılış. KİELCE yolu ile saat 18:30'da POLONYA'nın başkenti VARŞOVA'ya varış. Otelimize yerleşme. Serbest gezinti imkanı. Geceleme otelimizde ( VARŞOVA - NOVOTEL WARSZAWA CENTRUM / HOLİDAY İNN CENTRUM )



3 Gün: VARŞOVA

Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra saat 10:00’da VARŞOVA şehir turu için otelimizden ayrılış. Eski Komünizm ve yeni Liberalizm’in etkilerini bir arada görebileceğiniz bu muhteşem şehirde gezimize,KRAL YOLU diye adlandırılan caddeden başlıyoruz. VARŞOVA’nın ünlü anıt ve eserlerinin bulunduğu bu hoş caddede Astronomi bilgini KOPERNİK’in anıtı – PARLAMENTO BİNASI – ÜNİVERSİTE BİNASI – Bir süre İstanbul’da da yaşamış olan ünlü vatansever ADAM MİCKİEWİCZ’in HEYKELİ – ST. ANNY KİLİSESİ – ESKİ KRALİYET SARAYI ve MEYDANI ile VARŞOVA’nın ve Avrupa’nın en güzel parklarından biri olan LAZİENKİ PARKI ve içerisindeki SUDA YÜZEN SARAY görülecek yerler arasında. Ardından serbest zaman, gezinti ve alışveriş imkanı. Otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.( VARŞOVA - NOVOTEL WARSZAWA CENTRUM / HOLİDAY İNN CENTRUM )



4 Gün: VARŞOVA - VİLNİUS

Sabah kahvaltısından sonra saat 08:00’de otelimizden ve VARŞOVA’dan ayrılış.LOMZA - AUGUSTOW yolu ile saat 16:00'da LİTVANYA'nın başkenti VİLNİUS'a varış. Otelimize yerleşme. Arzu eden misafirlerimizle birlikte EKSTRA TRAKAİ turu (Erken Rezervasyon kampanyası ile ücretsizdir). 3 Baltık ülkesinden bir tanesi olan LİTVANYA’nın ; en çok ziyaret edilen yeri, göl kenarında yer alan ve UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI içerisinde, KARAY TÜRKLERİ'nin yaşadığı , KIBIN yemeği ile ünlü TRAKAİ kentine varış. Bu muhteşem kentteki serbest zamanın sonunda TRAKAİ’dan ayrılış. Yaklaşık 30 dakika sonra LİTVANYA’nın başkenti VİLNUS’a varış. Otelimize yerleşme.Geceleme otelimizde. (VİLNİUS -HOTEL RADİSSONBLU LİETUVA)



5 Gün: VİLNİUS - RİGA

Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra saat 08:00’de VİLNUS şehir turu için otelimizden ayrılış. Coğrafi olarak Avrupa Kıtasının en ortasında yer alan VİLNUS’u gezerken ilk olarak şehrin simgesi olan ve kentin kurucusu Kral Gediminas’ın anıtını, VİLNUS KATEDRALİ ve ÇAN KULESİNİN bulunduğu NERİS nehri kenarında yer alan AŞAĞI ŞEHİR’i görüyoruz. Ardından CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI – Doğu Avrupa’nın en iyi üniversitesi olan VİLNUS ÜNİVERSİTESİ – ST. JOHN KİLİSESİ – ST. PARESKAVA KİLİSESİ ile BELEDİYE BİNASI görülecek yerler arasında. Ayrıca bu şehir turumuz sırasında Dünya’da bir tek ÇİN’in tanıdığı ve VİLNUS’un içerisinde yer alan dünyanın en küçük ve en yeni Cumhuriyeti olan UZUPİS CUMHURİYETİ’ni de göreceğiz. Daha sonra VİLNUS’un en önemli yaya caddesi olan PİLİES CADDESİ’nde serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. Saat 13:00’de LİTVANYA’dan ve VİLNUS’tan ayrılış.  PANAVEZYS yolu ile saat 17:00’de LETONYA’nın başkenti RİGA’ya varış. Otelimize yerleşme. Kısa bir istirahatin ardından RİGA şehir turu için otelimizden ayrılış. ÖZGÜRLÜK ANITI – LAMİA SAATİ – CAT’S HOUSE – ST. PETER KİLİSESİ – BLACK HEADS HOUSE ve DOME KATEDRALİ görülecek yerler arasında. Ardından serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. DAUGAVA nehri kenarında yer alan bu muhteşem kenti kesinlikle unutamayacaksınız. Geceleme otelimizde. ( RİGA - HOTEL RADİSSONBLU LATVİJA )



6 Gün: RİGA - TALLİNN

Sabah kahvaltısından sonra saat 08.00’de otelimizden ve RİGA’dan ayrılış. BALTIK DENİZİ kıyısındaki en güzel BALTIK KUMSALLARI’nı takip ederek  PARNU yolu ile saat 12:30’da AVRUPA’nın en güzel ortaçağ kentlerinden biri olan ESTONYA’nın başkenti TALLİNN’e varış. TALLİNN şehir turu. Asla unutamayacağınız bu muhteşem ortaçağ kentine ilk olarak şehrin ana giriş kapısı olan VİRU KAPIS’ından giriyoruz. VİRU KAPISI’ndan içeriye girdiğinizde tarih sayfalarında 500 yıl öncesine dönmüş olacaksınız. Ardından, Avrupa’nın en güçlü savunmasını oluşturan 3 metre kalınlığındaki ŞEHİR SURLARI – BELEDİYE BİNASI – Avrupa’nın ilk eczanesinin yapıldığı BELEDİYE MEYDANI ilk olarak göreceğimiz yerler arasında. Daha sonra YUKARI ŞEHİR’de yer alan ,Rusların hediye olarak yaptırdığı ALEXANDR NEVSKY KİLİSESİ – TOOMPEA KALESİ ve PARLAMENTO BİNASI diğer göreceğimiz eserler arasında. Ardından serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. Ardından otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.. TALLİN ( HOTEL RADİSSONBLU OLUMPİA )



7 Gün: TALLİNN – HELSİNKİ - FERİBOT

Sabah kahvaltısından sonra saat 07:30’da otelimizden ve TALİN'den ayrılış. Saat 08:00'de TALİN limanından ıssızlıklar ve beyaz zambaklar ülkesi FİNLANDİYA'ya hareket. Saat 10:00'da HELSİNKİ'ye varış. HELSİNKİ şehir turu. Şehir turumuza ilk olarak ESPLANADE CADDESİ – PARLAMENTO BİNASI – MANNERHEİM ANITI ile başlıyoruz. Ardından şehrin simgesi olan SENATO BİNASI ile KİLİSE’sini görüyoruz. Daha sonra Avrupa’nın en ilginç kiliselerinden biri olan ve içerisinde Finli besteci SİBELUS’un eserlerinin çalınarak dua edildiği OYMA KAYA KİLİSESİNİ geziyoruz. Finli besteci SİBELUS’un anısına yapılmış olan SİBELUS ANITI ve Finlandiya Cumhurbaşkanı’nın da her sabah alışveriş yaptığı, geleneksel yemek ve hediyelik eşyaların ;meyve ve sebzelerin satıldığı MARKET MEYDANI şehir turumuzun son durağı. Daha sonra serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. Saat 17:00’de HELSİNKİ limanından İSVEÇ’in başkenti STOCKHOLM’e hareket.21 saat gündüzü yaşayacağınız bu gemi yolculuğu sırasında kamara almanızı tavsiye ederiz. Geceleme feribotumuzda.  ( FERİBOT )



8 Gün: STOCKHOLM - KARLSTAD - OSLO

Feribot yolculuğumuzun ardından sabah saat 09:30’da İSVEÇ’in başkenti , kuzeyin kanallar kenti STOCKHOLM’e varış. STOCKHOLM şehir turu. Avrupa’nın havası ve suyu en temiz bu muhteşem kentinde ; Nobel Edebiyat ödüllerin dağıtıldığı BELEDİYE BİNASI – Avrupa’nın en büyük sarayı İSVEÇ KRALİYET SARAYI – PARLAMENTO BİNASI – şehrin ilk olarak kurulduğu eski GAMLA STAN ADASI ve VASA MÜZESİ görülecek yerler arasında. Ardından STOCKHOLM’ün en meşhur yaya caddesi STROGET’te serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. Saat 15:30’da STOCKHOLM’den ayrılış. STOCKHOLM - KARLSTAD otoyolu ile İSVEÇ ORMANLARI içerisinden ve yüzlerce GÖLÜN kenarından geçerek çok güzel doğal manzaralar eşliğinde saat 22:30'da NORVEÇ'in başkenti OSLO'ya varış. Otelimize yerleşme.  Geceleme otelimizde. ( OSLO - QUALİTY EXPO HOTEL )



9 Gün: OSLO

Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra saat 10:00’da OSLO şehir turu için otelimizden ayrılış. . FİYORD kenti OSLO şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden biri olan OSLO’da Nobel Barış ödüllerinin verildiği iç mekan süslemeleri ile ünlü OSLO BELEDİYE BİNASI – OSLO FİYORD’unu çevreleyen LİMAN BÖLGESİ – Norveç’in en şansız binası TİYATRO SALONU – NORVEÇ Kraliyet ailesinin yaşadığı KRALİYET SARAYI – PARLAMENTO BİNASI – Yaklaşık bin yıllık VİKİNG gemilerinin bulunduğu  VİKİNG GEMİSİ MÜZESİ ve şehrin kalbi KARL JOHANN CADDESİ görülecek yerler arasında. Ardından serbest zaman,gezinti ve alışveriş imkanı. Arzu eden misafirlerimizle birlikte EKSTRA TYRİFİYORD turu(Erken Rezervasyon kampanyası ile ücretsizdir). Bu turumuz sırasında OSLO'nun en güzel doğal alanlarından biri olan , etrafı NORVEÇ ormanları ile çevrili TYRİFİYORD'u göreceğiz. TYRİFİYORD kıyısında serbest zaman. Ardından TYRİFİYORD'dan ayrılış.OSLO’ya geri dönüş. Geceleme otelimizde. ( OSLO - QUALİTY EXPO HOTEL )



10 Gün: OSLO - GÖTEBURG - MALMÖ

Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra saat 08:00’de otelimizden ve OSLO’dan ayrılış. MOSS otoyolu ile HALDEN ve UDDEVALLA FİYORD’ ları üzerinden de geçerek saat 12:30’da İSVEÇ’in ikinci büyük kenti GÖTEBURG’a varış. Şehir merkezindeki serbest zamanın ardından saat 14:30’da GÖTEBURG’tan ayrılış. HALMSTAD otoyolu ile saat 17:00’de İSVEÇ’in üçüncü büyük kenti MALMÖ’ye vaış. Otelimize yerleşme.Serbest gezinti imkanı. Geceleme otelimizde.   ( MALMÖ - HOTEL PARKİNN by RADİSSON )



11 Gün: KOPENHAG - HANNOVER - İSTANBUL - BURSA

Sabah kahvaltısından sonra saat 07:00’de otelimizden ve MALMÖ’den ayrılış. Dünyanın en uzun köprülerinden biri olan ve İSVEÇ’in MALMÖ kenti ile başkent KOPENHAG’ı ile birbirine bağlayan 16 kilometrelik ÖRESUND köprüsü üzerinden geçerek saat 08:00’da DANİMARKA’nın başkenti KOPENHAG’a varış.  şehir turu. Bu turumuz sırasında ilk olarak H.C. Andersen’in roman kahramanı KÜÇÜK DENİZ KIZI HEYKELİ’ni görüyoruz. Ardından KOPENHAG’ın en renkli bölgesi NYVAN KANALI – AMELİENBORG SARAYI – BELEDİYE BİNASI – ünlü eğlence parkı TİVOLİ ile en uzun yaya caddesi STROGET görülecek yerler arasında. Daha sonra serbest zaman ,gezinti ve alışveriş imkanı. İstanbul dönüş saat 18:30’da KOPENHAG’tan olacaktır 22:45 İSTANBUL’a varışımız ardından bizi bekleyen transfer aracımız ile Bursa’ya varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş-dönüş uçak biletleri ve alan vergileri
  • Lüx otobüs ve feribot ile tüm ulaşımlar.
  • 4 yıldızlı otellerdeki  konaklamalar
  • Tüm otellerdeki  açık büfe sabah kahvaltıları
  • Şehir ve turist vergileri
  • Tüm şehir turları ve TÜRKÇE rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti
  • Yurtdışı çıkış harcı (150 TL)
  • Tur tarihleri sırasında gidilecek ülkelerde PCR testi gerekmesi halinde PCR testi ücretleri
  • Seyahat güvence paketi sigortası (65 yaşa kadar 30 euro)
  • Seyahat güvence paketi Covid 19 kapsamlı sigorta: 55 euro (iki sigortadan sadece birini tercih etmeniz yeterlidir)
  • Müze giriş ücretleri
  • HELSİNKİ-STOCKHOLM arası feribottaki kabin ücreti. (Helsinki-Stockholm arası feribot yolculuğunda arzu edenler fark ücret ödeyip kamarada kalabilirler)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.zeratour.com/tur-268-baltik-ulkeleri-ve-iskandinavya-turu-10-gece-11-gun.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 20.04.2024 12:19 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.