İtalya Turu Tur Programı

Büyük İtalya Turu

Araç ile Gidiş – Uçak ile Dönüş 

Sofya – Belgrad – Ljubljiana – Venedik – Verona – Sirmione – Milano – Pisa – San Gimignano – Siena – Floransa – Roma – Napoli – Pompei 

7 Gece 8 Gün 

Ekstra Tur Yok

 
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ( Bursa – İstanbul – Sofya – Belgrad )

Turumuz Bursa’dan belirlenen noktalardan 20:00’da hareket ile İstanbul ve Edirne üzerinden Kapıkule'ye varış. Gümrük ve Pasaport işlemlerinin ardından Yunanistan'a giriş. Filibe üzerinden Sofya’ya rotamızı çeviriyoruz. Varışımız ardından Sofya’da Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali, Milli Kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski Kraliyet Sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, Eski Sofya - Sendika şehri, Rotonda Kilisesi göreceğimiz yerler arasında. Konaklama Belgrad’da otelimizde.



2 Gün: ( Ljubljana – Venedik )

Sabah kahvaltı sonrası Sırbistan’ın başkenti, eski Yugoslavya’nın ve Osmanlı’nın eserlerinin bulunduğu Belgrad’ı gezmeye başlıyoruz. Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborno Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan Belgrad’da göreceğimiz yerler arasında. Ardından Slovenya’nın Ljubljana şehrinde şehir turu ve kısa bir moladan sonra Konaklama Mestre -Venedik’te otelimizde.



3 Gün: ( Venedik )

Sabah kahvaltı kanallar sehri Venedik’e hareket ediyoruz, varışımızın ardından Venedik şehir turunda San Marco Katedrali ve Meydanı, Dükler Sarayı, Canale Grande, İç Çekme Köprüsü, Çan Kulesi ve Rialto Köprüsü görülecek yerler arasındadır. Turumuzda Venedik’in olmazsa olmazı   Gondol gezisi yapıyoruz. Şehir turumuzun bitiminde serbest zaman. Konaklama Mestre -Venedik’te otelimizde.



4 Gün: ( Verona - Sirmione – Garda Gölü - Milano )

Sabah kahvaltısı ardından İlk durağımız Verona. Yapılacak olan Verona şehir turunda tarihi arena, Erbe Meydanı, Dükler Sarayı, Dante Meydanı, Scaligeri Kilisesi ve Juliet'in evi bulunmaktadır. Ardından İtalya'nın ve Avrupa'nın en büyük göllerinden Garda Gölü'nün kıyısında muhteşem doğası ve kale içi ile Sirmione Kasabası gezisi. Gezimizin ardından yapılacak olan Milano şehir turunda Galleria, Duomo katedrali, Scala Meydanı ve Fortezza görülecek yerler arasındadır. Milano’da bulunan otelimize transfer oluyoruz. Geceleme Milano’da otelimizde.



5 Gün: ( Pisa - San Gimignano – Siena )

Sabah kahvaltısı sonrasında Ortaçağda İtalya’nın dört büyük liman şehirlerinden biri olan Pisa’da İtalya’nın simgesi haline gelen eğik Pisa Kulesi ve hemen yanında bulunan Miracoli Meydanı görüldükten sonra San Gimignano’ya yola çıkıyoruz. Kendinizi Orta Çağ’da hissedecek olduğunuz San Gimignano’da,12. ve 13. yüzyıllarda rakip soylu aileler tarafından inşa edilen 13 kuleyi ve Cisterno Meydanı’nı göreceğiz. Turumuz sonrası Siena’ya hareket ediyoruz. Mahalle kültürünün baskın bir şekilde görüldüğü Siena’da toplamda 17 mahalle bulunmaktadır. Mahallelerin katılımıyla gerçekleştirilen Palio at yarışlarının yapıldığı Campo Meydanı, yapımı yarım kalan Siena Duomo’su ve şehrin dar sokakları Siena şehir turumuzda görülecek yerler arasındadır. Turumuzda vereceğimiz serbest zaman sonrasında konaklama Floransa’da otelimizde.



6 Gün: ( Floransa – Roma )

Sabah kahvaltısı sonrasında Floransa şehir turuna başlıyoruz.  Turumuzda Floransa’yı ikiye ayıran Arno Nehri, kuyumcularıyla ünlü Ponte Vecchio köprüsü, Medici Aile’sinin Floransa’ya hüküm sürdüğü Palazzo Vecchio, Rönesans’ın baş yapıtlarından olan Herkül ve Davut heykellerine ev sahipliği yapan Piazza Della Signoria, İtalya’nın en yüksek 3. Kubbesine sahip olan Santa Maria del Fiore Duomo’su ve kapısıyla ünlü Vaftizhane görülecek yerler arasındadır. Ardından Roma’ya hareket ediyoruz. Roma Şehir turumuzda Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen en yüksek kubbesi 136 metreye kadar ulaşan ve bir Mimarlık harikası olan bu kilisede dünyaca ünlü heykeltıraş Michelangelo’nun yaptığı İsa’nın çarmıha gerilmesinden sonra, bedeninin Meryem Ana’nın kucağında can verdiği anı resmeden heykeli bulunan Vatikan ve San Pietro Katedrali, Pieta Collosseo, Roma Forumu,  Circo Massimo yarış alanı, Mussolini’nin halka seslendiği Venedik Meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Tatlı Hayat filmiyle ünlenen Aşıklar Çeşmesi, 135 basamaktan oluşan İspanyol merdivenleri ve batık gemi çeşmesini bulunduran İspanyol merdivenleri görülecek yerler arasındadır. Turumuzda vereceğimiz serbest zaman sonrasında konaklama Roma’da otelimizde.



7 Gün: ( Roma )

Sabah kahvaltısı sonrası İtalya’nın en farklı şehri olan Napoli’ye  hareket ediyoruz. Napoli’de  Castello Nuovo, Santa Lucia, Vittoria Emanuella Galleria’nın benzeri Galleria Umberto  ve Pleibiscito Meydanlarını gördükten sonra Pompei ziyareti için hareket ediyoruz ; Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde kurulmuş olan ve dünyanın günümüze dek eski halini en iyi yansıtacak biçimde korunmuş olan sayılı antik kentlerinden Pompei’de yanar dağ patlaması sonucu kalıntı haline gelmiş dükkânlar, köylülerin yaşamış oldukları evler, anfi tiyatro, şehir meydanını ziyaret ettikten sonra Pompei den ayrılarak yaklaşık 3 saat  süren yolculuk sonrasında Roma’ya  varış ve şehir merkezinde serbest zaman sonrası otelimize yerleşme. Konaklama Roma’da otelimizde.



8 Gün: ( Roma - İstanbul - Bursa )

Sabah kahvaltısı sonrası Roma şehir merkezinde serbest zaman sonrası Roma Havalimanı’na transfer. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Pegasus Hava Yollarının PC 1224 sayılı tarifeli seferi ile saat 14.45’te İstanbul'a hareket. Yerel saat ile 18.25’te İstanbul'a varış ve havalimanında bizi bekleyen aracımız ile Bursa’ya hareket ve Bursa’ya varışımızın ardından turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile Roma(FCO)- İstanbul(SAW) arası ekonomi sınıfı uçak bileti

Vip araçlar ile tüm ulaşımlar

Havalimanı vergileri

3* ve 4* otellerde 7 gece kahvaltı dâhil konaklamalar

Havalimanı-otel-havalimanı transferleri

Programda belirtilen tüm turlar  

Şehir vergileri (25 Euro) 

Vaporetto ücreti (15 Euro)

Gondol Turu ( 25 Euro )

Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Schengen Vize Bedeli ( 120 Euro ) Yeşil Pasaport Vize’den muaftır.

Yurt dışı çıkış harcı bedeli

Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamaları

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ( 15 Euro )

Öğle ve Akşam yemekleri ve Tüm yemeklerde alınan içecekler

Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Ekstra olarak istenilecek tüm geziler, etkinlikler ve faaliyetler



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.zeratour.com/tur-167-italya-turu.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 29.03.2024 00:45 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.