Klasik İran Turu Tur Programı

 

Klasik İran Turu

Tahran – Şiraz –Persepolis –– Yezd –  İsfehan - Kaşhan - Kum

7 Gece 8 Gün 

Ekstra Tur Yok

 
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ( Bursa – İstanbul – Tahran )

Bursa’da belirlenen hareket noktalarından hareket ile İstanbul Yeni Havalimanına gidiyoruz. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Mahan Hava Yollarının W5113 sayılı tarifeli seferi ile saat 11.35’te Tahran’a hareket. Yerel saat ile 15:00’da Tahran'a varış ve ardından Tahran’ın simgesi olan Pehlevi hanedanının 2500. Yıldönümü anısına 1971 yılında inşa edilen Azadi anıtının görülmesi sonrası bugün Tahran metrepolü içinde kalmış olan Büyük Selçuklu İmparatorluğunun tarihi başkenti REY şehrine transfer. Rey şehrinde Büyük Selçuklu İmparatorluğunun en önemli Sultanlarından Sultan Tuğrul beyin 1140 yılında inşa ettirdiği 20 metre yüksekliğinde 24 sutunlu kulenin (Kümbet) ve ölümü ile Tuğrul beyin defnedildiği Tuğrul Bey Kulesinin görülmesi sonrası Tahran şehir merkezinde otelimize varış, akşam yemeği ve konaklama Tahran’da ki otelimizde.



2 Gün: ( Tahran - Şiraz )

Sabah kahvaltısı sonrası  Tahran’ın simgesi olan Pehlevi hanedanının 2500. Yıldönümü anısına 1971 yılında inşa edilen Azadi anıtının görülmesi sonrası Tahran gezimize Tahranın kuzeyinde yer alan Sadabad sarayı ve İran Ulusal müzesi ile başlıyor, dünyanın en köklü yerleşik uygarlıklarının en başında gelen İran’ı geçmişinden günümüze kadar geçirdiği evrelerle daha yakından tanıyor, rehberimizden İran tarihi hakkında genel bilgi alıyoruz.İran Ulusal müzesi gezisinin ardından Gülistan sarayı gezisi,  Çarrah-ı İstanbul (İstanbul Kavşağı) üzerinden Bazar-ı Bozorg (Tahran Kapalı Çarşısı) transfer, Çarşı içinde serbest zaman sonrası Sadabad Sarayı gezisi ve serbest zamanın ardından Tahran Havalimanına varış ve yaklaşık  1 Saat 20 Dakikalık uçuş sonrası Şiraz’a varış. Akşam yemeği ve konaklama Şiraz’da ki otelimizde.



3 Gün: ( Şiraz )

Sabah kahvaltı sonrası panoramik Şiraz şehir turu için otelimizden hareket ediyoruz. Şiraz bulunduğu bölgenin en önemli ticaret ve turizm kentidir. Tarihte Pers  İmparatorluğu’nun başkenti olduğu için bünyesinde bir çok tarihi eser ve mekan barındırmaktadır. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda; Kerim Han Kalesi, Narenjestan Bahçesi, Vekil Camii ve Nasır el Mülk görülecek yerler arasındadır. Huzurlu bahçe şair Hafız Mozolesi ziyaretinde Pers Kahvesi'nde İran edebiyatından örnekler dinleyerek gezimizi tamamlıyoruz. Ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama Şiraz’da ki otelimizde.



4 Gün: ( Şiraz – Persepolis - Yezd )

Sabah kahvaltısı sonrasında UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan antik kent Persepolis'i, Persepolis Müzesi'ni ve kral mezarları Nakş-ı Rüstem arkeolojik alanlarını geziyoruz. Persepolis Antik kenti, ilk olarak MÖ 6.yy sonlarına doğru Pers Kralı 1 Darius tarafından kurulmuştur. Uzun bir süre boyunca Pers İmparatorluğuna başkentlik yapmıştır. Ardından yol  üzerinde UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pasargad Kenti 'nde Büyük Kiros'un mezarını görüyor, panoramik antik kent gezimizi otobüsümüzle yapıyoruz. Ardından yolumuza devam ediyoruz ve Yezd’e varıyoruz ve akşam yemeği ve konaklama Yezd’de ki otelimizde.



5 Gün: ( Yezd - İsfehan )

Sabah kahvaltısı ardından otantik kentte panoramik şehir turumuzda, Ateş Tapınağı, Sessizlik Kulesi, Emir Çakmak Zaviyesi, daracık sokakları, kerpiç ve taş mimarisiyle eski kent sokakları yürüyüş turu yapıyoruz. Ardından dünyanın yarısı denilen İsfahan’ı keşfetmeye başlıyoruz. İsfahan Şehri 640 yılında fethedilmiştir. Selçuklu Hükümdarı Tuğrul Bey’in başkent yaptığı ve torunu Melik Şah’ın geliştirdiği bu şehrin tarihi köprüleri panoramik olarak görülecektir. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzun ardından akşam yemeği ve konaklama İsfehan’da ki otelimizde.



6 Gün: ( İsfehan )

Sabah kahvaltısı ardından Nakşı Cihan Meydanı, Şeyh Lütfullah Camii, Ali Gapu Sarayı, Kapalı Çarşı, Kırk Sütun Sarayı görülecek yerler arasındadır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan meydan için dünyanın en büyük meydanlarından biri olduğu söylenmektedir. Eski adı Meydan-ı Şah’dır. Isfahan’da görülecek bir çok yere gitmek için bu meydandan geçilir. Meydanın çevresini oluşturan binada kapalı çarşı bulunur. Ali Gapu sarayı 6 katlı yapısıyla meydana hakim durumdadır, Hareket eden minareler , Güvercin Kalesi , Ermeni Mahallesi ve Vank Katedrali , 33 Gözlü Köprü , Hace Köprüsü , Çaharbağ Mesire Alanı, Cuma Camii, Abbasi Kervansarayı ve çarşıda vereceğimiz serbest zaman ardından akşam yemeği ve konaklama İsfehan’da ki otelimizde.



7 Gün: ( İsfehan - Kaşhan – Kum )

Sabah kahvaltısı ardından Kaşhan şehrine gidiyoruz. Kebir Çölü’nün kıyısındaki vaha şehir Kaşhan’a geçiyoruz. Şehir, muhteşem tarihi yapılarıyla, orijinal halini korumakta. Seramik ve çini işleri, ipek ve yün halıları, gül bahçeleri ve gül suyu ile meşhur Kaşhan’da Geleneksel Tarihi Kaçar Konaklarından birini gezeceğiz. Şah Abbas I. döneminin en büyük ustalık ve mühendislik harikalarından basit bir metotla kaynak suyun kanallarla dağılmasını sağlanan, Fin Bahçesini göreceğimiz yerler arasında. Sonrasında İran'ın dini merkezi olarak kabul edilen Medreseleriyle ünlü Kum şehrine hareket. Kum’da İmam Rıza'nın kızkardeşi Hz. Masume'nin Türbesinin de olduğu Harem-i Mutahhar’ı ziyaret ardından Akşam yemeği ve konaklama Kum’da ki otelimizde.



8 Gün: ( Kum – Tahran – İstanbul – Bursa )

Sabah kahvaltısı ardından İmam Mehdinin emriyle inşa edilen Cemkeran Mescidini ziyaret sonrası Tahran Havalimanına gidiyoruz. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Mahan Hava Yollarının W5114 sayılı tarifeli seferi ile saat 17.10’da İstanbul ’a hareket. Yerel saat ile 19:50’de İstanbul'a varış ve ardından bizi bekleyen aracımız ile Bursa’ya hareket ve bir başka Zera Tour organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Mahan Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul – Tahran – İstanbul arası ekonomi sınıfı uçak bileti

Tahran – Şiraz arası yerel havayolları ile ekonomi sınıfı uçak bileti 

Havalimanı vergileri

4* otellerde 7 Gece Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği Dahil Konaklama

Bursa – İstanbul Havalimanı – Bursa transferleri

Programda belirtilen tüm turlar

Şehir ve Konaklama vergileri 

Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Yurt dışı çıkış harcı bedeli

Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamaları

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ( 15 Euro )

Ekstra olarak istenilecek tüm geziler, etkinlikler ve faaliyetler



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.zeratour.com/tur-161-klasik-iran-turu.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 29.03.2024 07:40 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.