Adım Adım Ukrayna Turu Tur Programı

ADIM ADIM UKRAYNA TURU

Odessa - Uman (1) – Vinnitsa – Lviv (2) – Rivne-  Kiev (2) – Odessa (2)

Onur Havayolları ile

7 Gece 8 Gün

-VİZESİZ-

Ektra Tur Yok

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL - ODESSA - UMAN

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Check-in işlemlerinin ardından Onur  Havayolları’nın 8Q 288  sefer sayılı tarifeli seferi ile 11:35’ de Odessa’ya hareket. Yerel saati ile 13:00’da  Odessa ’ya varışımızla birlikte pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından bizi bekleyen özel otobüsümüz ile Uman’a doğru yola çıkıyoruz. Varışımızla birlikte yapacağımız panoramik Uman şehir turuna başlıyoruz. Uman Eski Podolya eyaletinin başkenti olup içerisinde büyük bir tarih barındırmaktadır. Uman Yahudiler için en önemli liderlerden Breslovlu Rabbi Nachman’ın kabrine ev sahipliği yapıyor. Nazi Almanya’sının zulmünde yiten Yahudileri anmak ve hacı mertebesine ulaşmak için her sene binlerce Yahudi dünyanın çeşitli yerlerinden burayı ziyaret etmek için gelir. Şehir turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: UMAN – VINNITSA – TERNOPIL – LVIV

Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından Lviv’e gitmek üzere yola çıkıyoruz.  Yol üzerinde ilk durağımız Vinnitsa olacaktır. Tarihi 9. yy’a kadar dayanan bu şehir sakin ve uyumlu halkıyla Ukrayna’nın en güzel şehirlerinden biridir. Toskana Barok stili ile yapılmış olan Bakire Meryem Kilisesi ve Vinnitsa Anıtı şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında. Daha sonrasında Ternopil’de vereceğimiz mola’nın ardından Lviv’e varıyoruz. Merkeze varışımızı takiben yürüyerek şehir turumuza başlıyoruz. Yürüyerek yapılacak olan turumuzda II. Dünya savaşında zarar görmemiş ender şehirlerinden biri olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO listesindeki şehirlerden biridir. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, o dönemde yapılmış ve bugün hemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Avrupa şehridir. Rus yönetiminde hiç kalmamış olan bu şehir, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturur. Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Svobada Meydanı, en eski katedral ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı görülecek yerler arasındadır. Ayrıca dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve 4 katlı satış merkezinde serbest zaman ve sonrasında kahve fabrikasını(kahve madeni) ziyaret ederek kahve molası veriyoruz. Şehir turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: LVIV

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Öğle Yemekli Şatolar Turu  Orijinal halleri XIV. ve XVII. yy.'dan günümüze kadar korunmuş olan bu şatolarda adeta geçmişe, şovalye dönemine bir yolculuk yapacağız.

Podgoretski Şatosu: 1635 yılında inşa edilen bu kale; zaptedilemez bir kaleden çok bir saray gibidir. ‘3 Silahşörler' filminin bir kısım çekimleri de bu kalede gerçekleştirilmiştir. Kalenin eşsiz surları ile birlikte, o dönem yaşamına ait bir çok eser de görülmeye değerdir.

Daha sonra Olesko şatosuna geçip burada alacağımız öğle yemeğimizin ardından şatoyu gezmeye başlıyoruz.

 

Olesko Şatosu: Kale XIV. yy'da inşa edilmiştir. Günümüzde Lvov Sanat Galerisi'nin bir kolu olan bu müze-kale; Plonya Kralı 3. Jan Sobeiski'nin doğduğu ve yaşadığı yerdir.

Şato turumuzun ardından Lviv’e dönüyoruz. Ardından Bira Fabrikası, Arsenal Silah Müzesi ve Eczacılık Müzesi Turu  Bu turda ilk olarak Lviv’in yerel bira fabrikası ve fabrikada bulunan bira müzesini ziyaret edeceğiz. Biranın dünyada ki ve Lviv’de ki tarihi ve  biranın üretimi ile ilgili temel bilgileri aldıktan sonra turumuzu 4 ayrı bira çeşidi tadımı ile sonlandıracağız. Arsenal Silah; Ukrayna’nın tek silah müzesi olan Arsenal Silah Müzesinde,  farklı milletlerin savaşlarda kullandıkları  silahlarını ve geleneksel savaş kıyafetlerini göreceksiniz. Eczacılık Müzesi; Müze haline getirilmiş Lviv’in ilk eczanesini ziyaret edip, ortaçağ zamanından günümüze kadar ilaç yapımını göreceğiz.

 



4 Gün: LVIV – RIVNE – KIEV

Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından, Kiev’e  doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Ukrayna’nın şirin kasabalarından olan Rivne’de kısa bir mola veriyoruz.  Rivne; nüfus ve yüzölçümü olarak küçük olmasına rağmen şehir de 4 üniversite bulunmaktadır. Daha sonra Kiev’e doğru yolumuza devam ediyoruz ve varışımızla birlikte Kiev şehir turuna başlıyoruz. Şehir turunda sırası ile ; Vladimirskaya Caddesi üzerinden merkez opera ve bale binasının ardından Altın Kapı önünden geçerk , Aya Sofya meydanı görülecektir. Daha sonra otobüsle Dostluk Heykeli’nin bulunduğu Dostluk Tepesi’nden hareket ile Kiev’in en eski semti Padol semti üzerinden  Başbakanlık , Parlamento Binası ve Kiev’deki 240 yıllık silah fabrikasını  ve Kiev’in kurucularının heykellerini  panoramik olarak göreceğiz. Mihaylovski Meydanı’nda otobüsten inerek ; Mihaylovski Kilisesi , Knyagine Olga Heykeli gezilerek, otobüsle Andrevski yokuşuna geçiliyor, turumuzun sonunda Kiev’in kalbi Kreschatik caddesine geliyoruz. Kreschatik caddesinde yapacağımız gezinin ardında otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



5 Gün: KIEV

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından II. Dünya Savaşı Müzesi & Pecherska Lavra Manastırı Turu(Öğle Yemekli)  İlk durağımız II. Dünya savaşı müzesi olacak. Bu turumuzda  göreceklerinizden çok etkileneceksiniz ve dünya ile yüzleşeceksiniz. Müze, ikinci dünya savaşı zaferi anısına yapılmış olan bir komplekstir. Açık kısım ve kapalı kısım olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Açık hava kısmında ölümsüz ateş, ikinci dünya savaşında kullanılan silah envanteri ve vatan ana heykeliyle zafer gününde tören yürüyüşünün yapıldığı toplu bataryalı yürüyüş yolu bulunmaktadır. Kapalı kısım ise ana heykelinin altında bulunan iki katlı müze kısmıdır ve burada ikinci dünya savaşına ait belgeler, resimler ve katliamlarda kullanılan araçlar sergilenmektedir (giyotin makinesi, insandan yapılmış sabun, insandan yapılmış eldiven, kemik öğütme makinesi...) II. Dünya Savaşı Müzesinden sonra Manastıra doğru hareket ediyoruz. Manastır, eski SSCB içindeki en büyük manastırlardan biridir. Kuruluşu XI yy. ortalarıdır. İki kısımdan oluşan manastırın içinde 18 tane kilise bulunmaktadır. Bu kiliselerin 12 tanesi yerin üzerinde taş yapı, 6 tanesi yerin altındaki mağaralarda bulunmaktadır. Bu mağaralar manastır içinde yaşamış azizlerin gömüldüğü mezarlık olarak kullanılmaktadır. Bu azizler kutsal kişi olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden  dünyanın pek çok yerinden Slav Ortodoks Hıristiyanları bu manastırı ziyaret etmektedir ve hacı mertebesine ulaşmaktadır. Manastır’ın içinde bulunan Mikro minyatür müzesi dünyada bir ilktir. Toplu iğne başına yapılmış resimleri ve benzerlerini göreceğimiz müzeden sonra

Kiev Metrosu, Alışveriş Turu & Akşam Tekne Turu  Kiev’in sanat dolu metro duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Günde yaklaşık 1.5 Milyon yolcu taşıyan bu metronun en derinindeki 105.5 metre derinlikteki metro durağını göreceğiz. Ardından Ünlü Andreyevski Yokuşu’nda hediyelik eşya alabilme imkanınız olacaktır. Dnepre Nehrinin manzarasını, Ayasofya Meydanı ve Kontraktova Meydanını birleştiren bu tarihi yokuş içerisinde pek çok restoran ve hediyelik eşyacıları bulundurmaktadır.

Akşam saatlerinde ise  Dinyeper Nehri’nde düzenlenecek tekne turuna geçiyoruz. Turumuz esnasında, Avrupa’nın bu en büyük nehirlerinden birini tekneyle gezip günün yorgunluğunu atarken, Kiev’in akşam manzarasını en güzel yerlerden seyredeceğiz.



6 Gün: KIEV - ODESSA

Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından Odessa’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Odessa’ya varışımızla birlikte şehir turuna başlıyoruz.  Karadeniz’in en önemli şehirlerinden Odessa bir zamanlar Tatarlar’ın ve Osmanlılar’ın en kilit konumdaki Hacıbey Kalesi’nin bulunduğu yerde Ruslar, 1700’lerin sonlarında Odessa kentini kurmuşlar ve bu kent, 1800’lü yıllarda, St. Petersburg ve Moskova’dan sonra, Rusya’nın üçüncü büyük kenti haline gelmişti. Günümüzde Karadeniz’in İbiza’sı olarak adlandırılan ve Ukrayna’nın üçüncü büyük kenti olan Odessa, Ruslar’dan kalan tarihi binaları ve şehir yapısı, yemyeşil sokakları, geniş parkları ve sahil şeridiyle, sadece Karadeniz’in değil, Doğu Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden biridir. Gezi esnasında; Potemkin merdivenleri,. Tolstoy ve Catherine Sarayları göreceğimiz yerler arasındadır. Buradan yürüyerek Odessa’nın gezilmeye değer yerlerinden “Promorsk Bulvarı”ndan eski kent merkezine geçerek; Derybasivska Caddesi, Ukrayna Ulusal Bankası, ana Sinagogu gördükten sonra  turumuzu bitiriyoruz.  Turumuzun ardından, otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



7 Gün: ODESSA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Katakomb yeraltı tünelleri turu(Öğle Yemekli)  Bu turumuzda şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan katakombları geziyoruz. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 100 km civarındadır. İkinci dünya savaşında askeri karargah olarak kullanıldığından katakomblarda ikinci dünya savaşından izler görmek mümkündür. Odessa Katakombları İkinci Dünya savaşı döneminde Odessa’nın 940 günlük savunmasında da büyük rol oynamıştır. Shustov Konyak Fabrikası Turu 1899 Yılında Odesa’da satın aldığı Konyak Fabrikasını günümüze kadar getiren Nikolay Leonidovic ve ailesi Rusya’da Konyak ve Votka kralı olarak bilinmektedir. Üretilen eşsiz konyakları tadabileceğimiz bu turda ayrıca konyak üretim tekniklerini, detaylarını ve üretim aşamalarını göreceğiz



8 Gün: ODESSA - İSTANBUL

Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından transfer saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte buluşma ve Odessa Havalimanına transfer. Onur   Havayollarının 8Q 289 nolu  sefer sayılı uçuşu ile saat 13:50’de   İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 15:35’de varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Onur Havayolları ile İstanbul (IST) – Odessa (ODS) – İstanbul (IST) parkurunda uçak bileti,

Havalimanı vergileri,

Belirtilen otellerde 7 gece oda kahvaltı konaklama,

Alan/otel/alan transferleri,

Panoramik şehir turları(Uman, Vinnitsa,  Lviv, Rivne, Kiev, Odessa)

Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri

Öğle Yemekli II. Dünya Savaşı Müzesi & Pecherska Lavra Manastırı &  Mikro Minyatür Turu

Kiev Metrosu, Alışveriş Turu & Akşam Tekne Turu

Öğle Yemekli Şatolar Tur

Arsenal Silah Müzesi & Eczacılık Müzesi ve Bira Fabrikası Turu

Öğle Yemekli Katakomb yeraltı tünelleri turu

Shustov Konyak Fabrikası Turu



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları,

Bağlantı ucak bileti

Yurt dışı çıkış harcı bedeli

Öğle ve Akşam Yemekleri

Müze ve ören yerleri girişleri,

Rehber ve şoför tipleri.



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.zeratour.com/tur-106-adim-adim-ukrayna-turu.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 27.04.2024 03:44 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.